1. vijesti
  2. najave
  3. natječaji

Feminističke organizacije zgrožene uskraćivanjem prava žrtvi silovanja

Povodom rješenja Ministarstva hrvatskih branitelja kojim je odbijen zahtjev žrtvi silovanja za stjecanjem statusa i ostvarivanjem prava temeljem "Zakona o pravima žrtvama seksualnog nasilja za vrijeme agresije na RH u Domovinskom ratu", Centar za žene žrtve rata – ROSA, Ženska mreža Hrvatske i  Žens...

22-11-2017 hrvatska

next
prev

Feminističke organizacije zgrožene uskraćivanjem prava žrtvi silovanja

Povodom rješenja Ministarstva hrvatskih branitelja kojim je odbijen zahtjev žrtvi silovanja za stjecanjem statusa i ostvarivanjem prava temeljem "Zakona o pravima žrtvama seksualnog nasilja za vrijeme agresije na RH u Domovinskom ratu", Centar za žene žrtve rata – ROSA, Ženska mreža Hrvatske i  Ženski sud  izražavaju solidarnost sa žrtvom ovog teškog zločna te najdublju osudu diskriminatornog postupanja Ministarstva.

Izvaninstitucionalne prakse dokumentiranja povijesti

Konferencija "Nezavisna kultura i civilno društvo: izvaninstitucionalne prakse dokumentiranja povijesti održat će se u srijedu 29. studenog od 10 do 14h u konferencijskoj dvorani knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu u organizaciji Udruge za promicanje kultura Kulturtreger i Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Promocija zbirke pjesama 'In a sentimental mood' Ivane Bodrožić

U nedjelju, 3. prosinca, s početkom u 19 sati u zagrebačkom kazalištu Gavella (Ilica 10) održat će se promocija zbirke pjesama 'In a sentimental mood' autorice Ivane Bodrožić. 

U sklopu predstavljanja organizirano je čitanje poezije (Alma Prica i Jelena Miholjević) te popratna jazz svirka (Marko Lucijan Hraščanec).

Natječaj za rezidenciju: Rekvijem za propalu državu

Centar za suvremenu umjetnost HALLE 14 u Leipzigu raspisao je natječaj za rezidenciju na temu Rekvijem za propalu državu, koja će se odvijati u sklopu istoimenog projekta posvećenog i danas prisutnim posljedicama sistema u Njemačkoj Demokratskoj Republici (DDR-u).

Eko dan, prilika za prva volonterska iskustva u okviru projekta "Volontiranje 2.0"

U učeničkom domu Dora Pejačević, u četvrtak, 16. studenog 2017. godine, u okviru projekta Volontiranje 2.0: Inovativnim volonterskim praksama do kompetencija u adolescentskoj dobi, održan je Eko dan koji je učenicama bio izvrsna prilika da se okušaju u volonterskim aktivnostima.

Eko dan organiziran je kao podsjetnik na važnost ekološki osviještenog i održivog življenja te je u domu obilježen volonterskim akcijama i edukativnim radionicama pod vodstvom mentorica iz udruge K-Zona i odgajateljica UD Dora Pejačević, a ove godine ugostio je i predstavnice učeničkog doma Ivan Mažuranić.

Turska zabranila sva LGBT događanja iz "sigurnosnih razloga"

Turska je zabranila sva događanja koja organiziraju grupe za zaštitu prava LGBTI osoba u glavnom gradu, Ankari. Zabrana je donesena kako bi se zaštitila "javna sigurnost", izjavio je ured guvernera.

Zabrana je stupila na snagu u subotu, 18. studenog, i trajat će "do daljnjega", a primjenjuje se na sve LGBTI filmske projekcije, kazališta, okrugle stolove, panele i izložbe.