Likovno-edukativna radionica u MSU povodom Svjetskog dana izbjeglica

Povodom Svjetskog dana izbjeglica, 20. lipnja, u Muzeju suvremene umjetnosti održat će se likovno – edukativna radionica za djecu azilanata i tražitelja azila te za djecu iz Zagreba.

Kroz likovni medij, polaznici će izraziti svoje stavove, emocije i razmišljanja na temu prijateljstva.

 

Radionica je inkluzivna i potiče grupu djece iz različitih sredina da zajedno prevladaju poteškoće verbalne komunikacije na kreativan način – bojama, oblicima i linijama. Djeca će slikom prikazati što je za njih prijateljstvo, koje elemente sadrži, kako se manifestira u njihovim životima te koliku važnost ima, kako bi uvidjeli da su okosnica dobrih međuljudskih odnosa poštovanje i uvažavanje koje je neovisno o međusobnim različitostima. Kroz umjetnički će se izražaj i na poticaj voditeljice međusobno povezati i smanjiti barijere, što će naposljetku rezultirati pozitivnim utjecajem na razvoj tolerancije, uvažavanje različitosti i jačanje empatije.

Svi radovi nastali na radionici bit će izloženi na grupnoj dječjoj izložbi u prostoru Muzeja. Time će rad malih kreativki i kreativaca biti prikazan široj javnosti, što pozitivno utječe na dječje samopouzdanje i ujedno daje široj javnosti sliku o njihovoj suradnji.

Radionica će se održati u terminu od 11 do 12.30 h, u Školici Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Na radionici mogu sudjelovati sva zainteresirana djeca u dobi od 7 do 12 godina, no zbog ograničenog broja polaznika/ca potrebno je poslati prijavu na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Radionicu je organizirala i provodi Ines Ignjačić, psihologinja i ilustratorica, u sklopu manifestacije 4. Tjedni IZBJEGLICAma Centra za mirovne studije i u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti.

Zadnja izmjena: 13-06-2017 @ 14:50