BeFem organizira Ljetne feminističke igre u Beogradu

BeFem feministički kulturni centar vas poziva na BeFem Letnje feminističke igre – jednodnevni događaj posvećen feminizmu i pokretu za prava žena u Srbiji i regiji Balkana. BeFem letnje feminističke igre će se održati u nedelju, 18. lipnja s početkom u 12h u Kulturnom centru Grad, Beograd.

Olimpijske igre su u svoje redove prvi put uvrstile žene 1900. godine, četiri godine nakon održavanja prve moderne Olimpijade u Ateni. Iako su se žene izborile za više od 40% u ukupnom broju natjecatelja na ljetnim olimpijskim igrama u Brazilu 2016., ulaganje u ženske igre je nedovoljno, a ženske pobjede se ne slave glasno koliko zaslužuju. U cilju da se suprotstavi takvim praksama, BeFem organizira ljetne feminističke igre. 

Letnje feminističke igre su prostor za povezivanje različitih feminističkih praksi, ali i različitih identiteta poput rase, klase i seksualnosti uz svijest o tome da su ženska iskustva različita i da ne postoji koncept globalne žene i globalne ženske politike.

Na jednodnevnom događaju može se priključiti diskusijama o položaju žena u sustavu zdravstvene zaštite, o političkom i ekološkom upravljanju za dostizanje rodne ravnopravnosti, o načinu na koji se žene tretiraju u represivnim društvenim institucijama, o komunikacijskim strategijama za borbu protiv rasizma, i o mnogim drugim temama važnim za razvoj društva zasnovan na principima rodne ravnopravnosti.

Pored toga iz programa se izdvajaju i Belly Dance radionica trbušnog plesa, panel "Pivo, pank i žene", antiratni glazbeni performans Jasmine Tešanović, izložba zadruge NEpraktične žeNe.

Detaljan program Ljetnih feminisitčkih igara pronađite na webu BeFem feminističkog kulturnog centra.

 

Zadnja izmjena: 14-06-2017 @ 12:57