Nika Rukavina: Word Whipping

U subotu, 15. srpnja, u 21 sat, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu riječka umjetnica Nika Rukavina izvest će posljednji performans u sklopu ovogodišnjeg programa 'Ljeto u MSU'. Tijekom performansa, Rukavina će citirati diskriminirajuće i ponižavajuće izjave usmjerene ženama u našoj okolini, primajući udarac bičem po leđima od strane gostujućeg aktera nakon svake izjave.

Za vrijeme performans sama publika poprima ulogu trećeg aktera koji promatra očiglednu nepravdu i nasilje koje se pred njime odvija, ali ne čini ništa po tom pitanju.

Nika Rukavina rođena je u Rijeci 1980. Diplomirala je kiparstvo na Accademia di Belle Arti u Veneciji, sudjelovala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Članica HZSU-a i HDLU-a Rijeka. Bavi se aktualnim problemom društvene netolerancije, diskriminacije, utjecajem represivnog sustava i okoline na pojedince koji ne prihvaćaju nametnute društvene konsenzuse. Izlagala je u: Kunsthaus, Graz, Magazzino del Sale, Venice, Italy; Museum of Modern and Contemporary Art, Rijeka, Croatia; Pyramida, Tirana, Albania; Cultural Center, Belgrade, Serbia; Blaenau Ffestiniog, Wales,UK; Gallery A + A, Venice, Italy; Gallery Bevilacqua La Masa, San Marco, Venice, Italy; Gallery Nuova Icona, Giudecca, Venice, Italy.

Više informacija o performansu možete potražiti na Facebook stranici eventa
Zadnja izmjena: 13-07-2017 @ 16:57