Rapha Women’s 100 Zagreb 2017.

U nedjelju, 23. srpnja, Zagreb će se pridružiti tisućama žena koja će diljem svijeta sudjelovati u Rapha Women’s 100, biciklističkoj vožnji dugoj 100 kilometara. U globalnoj biciklističkoj avanturi mogu sudjelovati i muškarci. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 20. srpnja u 12 sati. 

Kružna ruta dužine 100km (Zagreb – Ivanja Reka - Rugvica – Obedišće Ježevsko - Prečec - Kloštar Ivanić "Stari mlin klet" - Ivanić Grad - Topolje - Rugvica - Ivanja Reka - Zagreb) je uglavnom ravničarska sa jednim dužim usponom u Kloštar Ivaniću.

Uplata kotizacije i podizanje startnih brojeva je od 07:00 na parkiralištu Bauhausa na Žitnjaku. Polazak je u 08:00, ali dođite barem 30 minuta ranije radi registracije. Vozi se pretežno po asfaltu ali ima cca 7 km makadama, pa se preporuča odabir bicikla sukladno tome.

Kotizacija u iznosu od 40 kn uključuje:
- ručak (grah) u Kloštar Ivaniću 'Stari mlin klet'
- piće dobrodošlice
- voda na svih 7 stajališta
- startni broj i vezice
- pratnja (servisno vozilo)

Odmorišta po 10 minuta svakih cca 1h, a u Kloštar Ivaniću pauza za ručak cca 1,5h

Vozi se na vlastitu odgovornost u uvjetima normalnog odvijanja prometa, bez zatvaranja prometnica uz poštivanje svih važećih prometnih propisa. Očekivana maksimalna brzina vožnje je 20km/h (na čelu kolone biti će jedan od redara koji će određivati tempo vožnje, te usporavati ili zaustavljati prednju skupinu u slučaju razdvajanja kolone, npr. zbog crvenog svjetla na semaforu). 

U slučaju kvara na biciklu, na kraju kolone voziti će servisno vozilo koji će odmah popravljati lakše kvarove (kao probušene gume), te povesti vozače i bicikle u slučaju težih kvarova. Ukoliko imate, svakako ponesite barem rezervnu zračnicu za svoj bicikl, zbog različitih dimenzija.

Djeca do 18 godina mogu voziti isključivo uz pratnju roditelja. Nošenje kacige se preporuča svima, a obvezno je za djecu. Obavezno ponesite dovoljno vode i neki sendvič ili sl. Obzirom na očekivano toplo vrijeme, preporučamo da ponesete sunčane naočale i kremu za sunčanje. Biciklijada se ne odgađa u slučaju loših vremenskih uvjeta. 

Svi sudionici/e voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakve nesretne slučajeve tijekom biciklijade niti za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama. Pravo sudjelovanja na biciklijadi imaju osobe
 koje posjeduju tehnički ispravan bicikl i prihvaćaju uvjete oslobađanja od odgovornosti.

Nakon uspješno odvezenih 100km, registracijom na Rapha Women’s 100 stranici globalni organizator besplatno će vam poslati i nešto za uspomenu povodom vašeg uspjeha.

Prijave (djevojaka i pratnje) se vrše na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 20.7.2017. u 12h, ime i prezime, te datum rođenja.

Više informacija o događanju možete potražiti na Facebook stranici eventa
Zadnja izmjena: 17-07-2017 @ 13:27