Poziv za Feminističku likovnu koloniju u Sićevu

Centar za devojke iz Niša objavio je natječaj za treću Feminističku likovnu koloniju u Sićevu, koja će se održati od 24. do 31. srpnja 2017. godine. Umjetnicama su osigurani putni troškovi, smještaj, hrana, atelje i potreban materijal te završna izložba i katalog. Natječaj je otvoren do 30. lipnja 2017. godine. 

Cilj Feminističke likovne kolonije je osnаžiti 12 mladih umjetnica da uključe feminističke teme u svoj rad, omogućiti im da zajedno stvaraju, da se međusobno povežu i osigurati im javni prostor u kojem će prezentirati svoju umjetnost. Pravo na sudjelovanje na Feminističkoj likovnoj koloniji imaju umjetnice od 20 do 40 godina iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Web serija Pičvajz traži glavne glumice

Redatelj Filip Heraković i scenaristica Nikolina Bogdanović autori su nove web serije čije će se snimanje održavati u Zagrebu, a trenutno su u potrazi za dvije glumice koje će tumačiti ulogu Ive i Milice. Prijaviti se možete do 1. srpnja. 

Pičvajz je humoristična web-serija koja prati dvije najbolje prijateljice koje se, nakon što konačno završe faks, nađu u bespućima nezaposlenosti i svakodnevnih životnih poraza. Iva je Slavonka iz #teambleiburg obitelji. Voli kada joj kosa miriši po hrani, a ne voli kad u Zagrebu mora ugostiti svoju rodbinu koja sudjeluje u Hodu za život. Milica je Srpkinja koja živi u stanu svoje pokojne bake partizanke. Zaštitni znak su joj majice na loše metal bendove iz tinejdžerskih dana i bicikl koji joj stalno kradu.

Otvoren poziv Subscene za kazalište u 2018.

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride upućuje poziv avangardnim i eksperimentalnim izvedbenim umjetnicima/ama na prijavu projekata s ciljem afirmiranja i promoviranja njihovog stvaralaštva. Poziv je otvoren do 20. srpnja 2017. 

SubScena je posvećena njegovanju originalnog izvedbenog smisla u performansu, plesu, cirkusu i teatru. SubScena povezuje avangardne umjetnike/ce i umjetničke kolektive te služi kao alternativna međunarodna platforma za razvoj i predstavljanje nezavisnog, originalnog i stimulirajućeg umjetničkog djela. Cjelogodišnji izvedbeni program SubScene počiva na lokalnim, regionalnim i međunarodnim produkcijama, koprodukcijama, gostovanjima te rezidencijalnim boravcima umjetnika i umjetničkih skupina. Organizatore/ice zanima kazalište koje je neposlušno i osobno, eksperimentalno i stimulirajuće, neprofitno i održivo, subverzivno i nezavisno.

Poziv na natječaj za izlaganje u sklopu šeste godine ciklusa NMG@PRAKTIKA

Udruga Mavena – 36 njezinih čuda poziva umjetnike/ce (s naglaskom na mlađe autore/ice, studente/ice i umjetnikece/kustoseice na početku svoje profesionalne karijere) da se prijave na natječaj za izlaganje u 2018. godini u sklopu ciklusa izložbi i popratnog programa NMG@PRAKTIKA. Rok prijave je 30. lipnja 2017. godine.

Poziv je otvoren za prijavu samostalne i skupne izložbe, akcija, performansa, interdisciplinarnih projekata i kustoskih koncepcija s naglaskom na novomedijske projekte i izložbe koje će biti odabrane kao dio programa NMG@PRAKTIKA u prostorima Galerije Praktika, Doma mladih ili javnim gradskim prostorima grada Splita u 2017. godini. Također je moguće prijaviti izložbe u formi koncepta/skice za koje je u tom slučaju potrebno specificirati troškovnik za eventualno (su)financiranje produkcije radova.

Natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike

Centar za ženske studije i ove godine objavljuje Natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike. Natječaj je otvoren od 1. lipnja do 1. listopada 2017. i namijenjen je svim studenticama i studentima preddiplomskih, diplomskih i integriranih studija sveučilišta u Republici Hrvatskoj, svih znanstvenih i umjetničkih područja. Rad koji se prijavljuje za Nagradu treba se tematski baviti ženskom i/ili rodnom problematikom.

Pravo natjecanja za Nagradu imaju sve studentice i studenti preddiplomskih, diplomskih i integriranih studija hrvatskih sveučilišta, svih znanstvenih i umjetničkih područja. Na Natječaj studentice i studenti prijavljuju radove nastale u akademskoj godini 2016./2017. koje su, kao sastavni dio studentskih obveza, pozitivno ocijenili njihovi nastavnici/e odnosno mentori/ce na njihovim matičnim fakultetima.

Otvorene prijave za TRANSummer kamp

Trans Aid ove godine organizira TRANSummer, prvi ljetni kamp za trans, inter i rodno varijantne i questioning osobe (osobe koje propituju svoj rodni identitet), koji će se održati od 12. do 17. rujna u Rovinju. Prijave su otvorene do 15. srpnja 2017.

Na TRANSummeru može sudjelovati 30 osoba, a za njih su oranizirane radionice, paneli, sportske i društvene igre te ostale aktivnosti TIRVO tematike.

ZVONA i NARI: Natječaj za najbolju poeziju, kratku prozu i književnu kritiku

ZVONA i NARI, Udruga za proizvodnju kulture iz Ližnjana, objavljuje natječaj za tri ravnopravne nagrade u kategorijama poezija, književna kritika i kratka proza. Natječaj je otvoren od 17. svibnja 2017. godine do 18. veljače 2018. godine svim autoricama/autorima koji pišu na hrvatskom, srpskom, bošnjačkom, crnogorskom jeziku ili na kombinaciji jezika za koju nije potreban prijevod na bilo koji od spomenutih jezika.

Odluku o pobjednicima_ama donijet će uredništvo internetskog časopisa ZiN Daily; imena pobjednica/pobjednika u sve tri kategorije bit će objavljena najkasnije do 1. travnja 2018., a svečana dodjela nagrada održat će se u svibnju 2018. u Ližnjanu u Knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI.

Poziv za filmski i popratni program 11. Vox Feminae Festivala

Prostor rodne i medijske kulture K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, te udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za glavni i filmski program 11. Vox Feminae Festivala.

Jedanaesti po redu Vox Feminae Festival će se održat će se krajem listopada u Zagrebu (25. – 29.10.2017.), te i ove godine promiče stvaralaštvo žena i problematizira pitanja roda kroz međunarodni filmski, umjetnički, izlagački te popratni zabavni program.

Volontiraj na projektu "LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu"

U okviru projekta "LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu" producirani su promo materijali: letci i brošure koji tematiziraju inkluzivnu radnu okolinu te prijedloge za pozitivne prakse koje poslodavci mogu primijeniti u svojim radnim okolinama.

Projektni tim (K-zona, BRID, Zora uz suradnice Zagreb Pride i Trans Aid) traži volontere/ke koji su zaintereresirani spomenute promo materijale distribuirati u svojim sredinama: udrugama, inicijativama, državnim institucijama, kulturnim i društvenim centrima...

Uz umjetnost do ravnopravnosti na radnom mjestu

Vox Feminae Platforma poziva sve zainteresirane ilustratorice, dizajnerice te ostale umjetnice i kreativke koje se izražavaju kroz srodne vizualne i likovne umjetnosti da se prijave na natječaj “#radnopravnost”.

Natječaj je otvoren do 2. travnja 2017. a odabrani/a sudionica natječaja bit će autor/ica vizualnog identiteta promotivnih materijala (plakati i šalice) koji će se po završetku projekta “LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu” distribuirati poslodavcima i svima onima koji žele obogatiti svoj radni prostor vizualom koji promiče radno okruženje ponosno na raznolikost.

Otvoren poziv za sudjelovanje u edukativnom programu za izvedbene umjetnosti

Otvorene su prijave za PAP Performing arts program, edukativni program za izvedbene umjetnosti pri Muzeju za suvremenu umjetnost u Zagrebu u sezoni 2016/2017. U sklopu programa bit će održan program Fizičkog kazališta, program Glasa i tijela, program Company class te program Razgibaj me nježno. Prijave traju do kraja listopada, a prvi probni sat je besplatan.

Fizičko kazalište, voditelj: Žak Valenta

Subscribe to this RSS feed