Otvoren poziv za sudjelovanje u edukativnom programu za izvedbene umjetnosti

Otvorene su prijave za PAP Performing arts program, edukativni program za izvedbene umjetnosti pri Muzeju za suvremenu umjetnost u Zagrebu u sezoni 2016/2017. U sklopu programa bit će održan program Fizičkog kazališta, program Glasa i tijela, program Company class te program Razgibaj me nježno. Prijave traju do kraja listopada, a prvi probni sat je besplatan.

Fizičko kazalište, voditelj: Žak Valenta

Satovi se baziraju se na precizno odabranim temama koje polaznici prolaze kroz PAP-ov jednogodišnji program. Polaznici stječu praktična i teoretska znanja i vještine na području fizičkog teatra koji objedinjuju različite kazalište žanrove kao što su fizička gluma, mima, ples i performans. Kroz PAP-ove redovite satove polaznici se bave proučavanjem svakodnevnog pokreta, hoda, geste, prisutnosti, načina kretanja, karaktera, komunikacije i dinamike odnosa u ljudskoj i životinjskog zajednici i prirodi, te ostalih umjetničkih disciplina među kojima naročito glazbom, filmom, literarnim tekstom, vizualnom umjetnošću, novim medijima.

Termini održavanja: subotom od 19:00 do 21:30, nedjeljom od 12:30 do 15:00
Cijena: mjesečno 400kn, jednom tjedno 220kn, jednokratni drop-in dolazak 70kn

Glas i tijelo, voditelj: Vilim Matula

Želite da vas čuju, razumiju i osjete? Da vas dožive? Kako smanjiti nepotrebnu napetost u tijelu koja je posljedica pritiska javnog nastupa, kako usmjeriti glas, kako dobaciti smisao do publike, pripremiti tekst ili sadržaj, povećati svoju izražajnost, kako spriječiti tremu da nam uništi misao i doživljaj, kako biti jasan, razgovjetan, dovoljno glasan? Kroz različite vježbe mentor Vilim Matula radit će na osvješćivanju i integraciji pokreta i govora, tijela i glasa. 

Termini održavanja: subotom od 10:00 do 12:30
Cijena: mjesečno 250kn, jednokratni drop-in dolazak 60kn

Company class, voditelji/ce: Aleksandra Mišić, Roberta Milevoj, Ognjen Vučinić i Petra Valentić

Program je namjenjen profesionalnim i polu-profesionalnim plesačima/cama, učenicima/ama viših razreda srednjih škola za ples te studentima/cama plesnih akademija kao i izrazito motiviranim pojedincima/kama uz predhodnu konzultaciju s mentorom/icom. Program se sastoji od satova različitih suvremenih plesnih tehnika, plesne improvizacije i kompozicije kao i plesne kondicije. Kroz tim voditelja/ica polaznici/e rade na specifičnim tehnikama i metodama u suvremenom plesu. Širenje vlastitog vokabulara te produbljivanje rada i iskustava cilj je ove radionice. Predhodno iskustvo obavezno!

Termini održavanja: četvrtkom od 17:00 do 19:30, subotom od 17:30 do 19:00
Cijena: mjesečno 250kn, jednom tjedno 150kn, jednokratni drop-in dolazak 60kn

Razgibaj me nježno, voditelj: Žak Valenta

Učinite nešto aktivno za svoje zdravlje terapijskim sposobnostima pokreta! Maštate li da vam naporni radni dan ne prijeđe oštrim rezom u trčanje za privatnim obavezama? Na satovima nježnog rastezanja i razgibavanja učinit ćemo blagi prijelaz iz jedne krajnosti u drugu. Koristeći se euritmijskim pokretom odblokirati ćemo napetosti u mišićima, odagnati negativan stres i opustiti se uz kretanje na glazbu / Mozarta,Chopina, Satia/ te uz pomoć euritmijskih vježbi zajedno poboljšati svoje psihofizičko stanje, izoštriti koncentraciju, ojačati tijelo i prožeti duh. Blagodati kretanja možete osjetiti dolaskom 2 termina tjedno s vašeg radnog mjesta ili doma u našu dvoranu Školica u Muzeju suvremene umjetnosti i prepustiti svoje tijelo i um umjetnosti pokreta uz voditelja Žaka Valentu. Kao profilaksa euritmija se prakticira u vrtićima i osnovnim školama kao i u bolničkim ustanovama i lječilištima, staračkim domo­vima i liječničkim ordinacijama koji temelje svoje djelovanje na holističkim principima pristupa čovjeku.

Termini održavanja: srijedom od 16:30 do 17:30, petkom od 16:30 do 17:30
Cijena: mjesečno 200kn, jednom tjedno 120kn, jednokratni drop-in dolazak 40kn

Više informacija možete potražiti na službenoj stranici Performing arts programa, a prijaviti se možete putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., putem poruke na Facebook stranici ili putem SMS poruke na broj: 0913012006 na kojem ujedno možete dobiti i sve potrebne informacije.
Prijave se zaprimaju do kraja listopada 2016. godine.
Zadnja izmjena: 03-10-2016 @ 14:46