Logo
Print this page

Natječaj 'Strašne žene': Vox Feminae Platforma traži ilustratorice i dizajnerice za izradu društvene igre

Vox Feminae Platforma poziva sve zainteresirane ilustratorice, dizajnerice te ostale umjetnice i kreativke koje se izražavaju kroz crtež da se prijave na natječaj “Strašne žene”.

Natječaj je otvoren do 20. studenog a odabrane sudionice natječaja dobiti će priliku ilustrirati prvu društvenu igru u produkciji Vox Feminae Platforme!

 

Natječaj je dio finalnih ovogodišnjih aktivnosti projekta “Produkcija, distribucija i afirmacija Vox Feminae Platforme” a rezultirat će prototipom društvene igre čija će glavne akterice biti strašne žene koje portal Voxfeminae.net već godinama dokumentira u za to specijaliziranoj rubrici na portalu. Upravo stoga tražimo kreativke koje će svojim prepoznatljivim stilom i estetikom doprinijeti vizualnom pečatu konačnog promotivnog proizvoda.

Prototip društvene igre, koja će svojim konceptom staviti poznate žene iz povijesti i sadašnjosti pred aktualne i povijesne društvene izazove i probleme, biti će predstavljen krajem 2016. godine. Projekt će tako rezultirati edukativnim i zabavnim promotivnim materijalom, koji će ujedno predstaviti sposobne umjetnice, znanstvenice, revolucionarke, teoretičarke i druge ikone koje su obilježile svoje ere; ali poslužiti i kao promocija stvaralaštva domaćih ilustratorica.

Uvjeti natječaja:

- Na natječaj se mogu prijaviti sve zainteresirane ilustratorice i dizajnerice s područja Hrvatske

- Svaka sudionica natječaja prijavi mora priložiti minimalno tri gotove ilustracije ili skice strašnih žena (po jedna ilustracija svake) po vlastitom izboru s ponuđene liste. Maksimalan broj mogućih priloženih radova / strašnih žena nije ograničen. 

- Format za ilustracije: .jpg, .png ili drugi adekvatni format za web prijenos. Ilustracije će u formatu obrađenom za tisak biti potrebno dostaviti nakon izbora i završenog natječaja.

- Uz priložena rješenja potrebno je navesti osobne podatke: ime i prezime, adresu prebivališta, godinu rođenja, kontakt telefon i kratku biografiju. Poželjno, ali nije obavezno, je i kratko objašnjene koje prati predložene radove (do 1000 znakova) te link na web stranice i portfolio autorice.

- Rok prijave je 20. studenog 2016. godine

- Prijave i popratna dokumentacija se šalju isključivo elektronički na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (natjecateljice će primiti potvrdu o zaprimljenoj prijavi u roku 48 sati)

- Isti kontakt mail dostupan je za sva potencijalna pitanja vezana uz natječaj

- Rezultati natječaja, odnosno popis odabranih autorica, bit će objavljen do 25. studenog 2016. na portalu Voxfeminae.net

- Nakon završetka natječaja, Vox Feminae tim očekuje angažirati idealno između 6 i 10 ilustratorica za daljnji rad na projektu. Konačan broj biti će određen nakon završenog natječaja.

- Autorice odabranih pobjedničkih rješenja biti će pozvane na sastanak (uživo ili Skype ako adresa prebivališta nije Zagreb) na kojem će se dogovoriti daljnji nastavak suradnje i raspodjela izrade vizualnih rješenja ostalih strašnih žena.

- Nagradni fond za odabrane umjetnice i kreativke koje će doprinijeti projektu iznosi 15,000.00 kuna koji će ravnomjerno biti raspoređen na odabrane natjecateljice ovisno o opsegu zaduženja nakon sastanka. Nakon izrade prototipa, otvorena je mogućnost daljnjeg angažmana i honoriranja.

- K-zona / Vox Feminae Platforma će odabrana rješenja tiskati na igraće karte društvene igre kao i na materijale koji će služiti promociji igre.

Veselimo se vidjeti vaše radove i interpretacije strašnih žena!

Projekt Vox Feminae platforme usmjeren je na širenje medijskog i otvaranje fizičkog prostora mladim umjetnicama, teoretičarkama i aktivistkinjama te odgovara na njihove potrebe nudeći im edukacije, otvarajući polja za suradnju te ih nastoji ojačati za prisutnost u javnom diskursu i za upravljanje vlastitom reprezentacijom, kvalitetom života i uvjeta stvaranja. Aktivnosti projekta provode se uz podršku zaklade “Kultura nova”.

Napomena: Zbog izrazito velikog interesa i broja prijavljenih odužio se i proces selekcije radova i umjetnica. Sve prijavljene o rezultatima će biti obaviještene najkasnije početkom prosinca. Hvala na razumijevanju. Vaš VF tim.

Update 05.12.2016. - Nakon pregledanih gotovo 60 radova tim K-zone (Gabrijela Ivanov, Marino Čajdo i Želimir Periš) odabrao je ove umjetnice za nastavak suradnje: Barbarić Rina, Hollingsworth Branka, Kovačić Ana, Rašović Nataša, Šokac Tea, Stojković Sanja, Štrukelj Ivana, Tkalčec Željka.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju!

Zadnja izmjena: 05-12-2016 @ 14:28
Ustupljeno pod Creative Commons licencom Imenovanje - Dijeli pod istim uvjetima 3.0 Croatia. Tekstove objavljene na VoxFeminae.net-u možete slobodno kopirati, prenositi i uređivati uz obavezno jasno istaknuto ime autora/ice i izvor članka s povratnim linkom na našu stranicu te uz uvjet da ga potom sami ne zaštićujete autorskim pravom.