Kinoklubova radionica kratke putopisne forme

Kinoklub Zagreb pokreće novu naprednu Radionicu kratke putopisne forme.

Pozivaju se autori koji svoje putešestvije žele konceptualno razraditi i audio-vizualno realizirati da se na ovu radionicu prijave s putopisnim predloškom do 07. studenog 2017. Radionica je napredna i besplatna za članove Kinokluba Zagreb, a mentor radionice je putnik i filmaš Vjeran Vukašinović.

Radionica istražuje mogućnosti i razloge za bilježenja putovanja, sadržaja ili koncepta dostatnog za realizaciju putopisnog filma. Mnogi filmski autori pokazali su kako je ovaj format moguće koristiti dalje od popularnoznanstvenog ili novinarskog okvira te njime bilježiti putovanje koje se poigrava s faktografijom ili uz geografsko kretanje uključuje i istraživanje drugih poznatih i nepoznatih dimenzija koje omogućuju ili onemogućuju kretanje. Poduzimanje puta sugerira promjenu i njenu opservaciju pa u sebi sadrži sjeme istraživačkog karaktera srodnog zahtjevima i mogućnostima filma, filmskim entuzijastima i kino amaterima uzbudljivog i poznatog još od razdoblja nijemog filma.

Radionici kratke putopisne forme pristupa se prijavom koja treba sadržavati:

1. Koncept: - opisati cilj ili/i razlog za poduzimanje putovanja (pri opisu cilja opisati ono nepoznato ili drugačije koje se planira istražiti) - opisati redateljski pristup ili barem metode bilježenja (npr. anketu ili intervju, skrivenu kameru, prateću kameru, korištenje arhivskih snimaka, voice over, itd.),
2. Plan: - navesti opis puta, vrijeme putovanja, metodu putovanja, toponime ili faze putovanja,
3. Kratka biografija - navesti dosadašnja iskustva u radu na filmu.

Autoru se ostavlja potpuna sloboda da konceptom prijave da svoju definiciju putovanja, da kreira razlog za poduzimanje i bilježenje istog van ograničenja geografske daljine, osvajanja faktografije, odrednica žanra, itd.

Na temelju prijava vršit će se selekcija polaznika, a prijave i upiti šalju se elektroničkim putem na Vjeranov mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Više informacija: Kinoklub Zagreb / Facebook

Zadnja izmjena: 25-10-2017 @ 16:31