Nacionalni program stipendiranja 'Za žene u znanosti' 2018.

Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i L'Oreal ADRIA raspisali su natječaj za Nacionalni program stipendiranja 'Za žene u znanosti' 2018., kojim će dvanaestu godinu zaredom nagraditi četiri mlade hrvatske znanstvenice za njihove izvanredne doprinose znanosti stipendijom u iznosu od 5.000 € (u kunskoj protuvrijednosti). Natječaj je otvoren do 8. prosinca 2017. 

Za stipendiju programa 'Za žene u znanosti' 2018. mogu se prijaviti isključivo ženske osobe koje:

- su polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, medicine i zdravstva, biotehničkih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja;
- su u završnoj fazi izrade doktorske disertacije koju provode na znanstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj;
- nisu starije od 35 godina na dan zatvaranja natječaja 8. prosinca 2017. godine;
- se do sada nisu prijavljivale za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“;
- imaju hrvatsko državljanstvo te prebivalište u Republici Hrvatskoj.

O dobitnicama stipendija među prijavljenim kandidatkinjama odlučuje Izborno povjerenstvo sastavljeno od renomiranih hrvatskih znanstvenika na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem, predsjednikom HAZU-a i predsjednikom Izbornog povjerenstva „Za žene u znanosti“.
Dugogodišnji članovi Izbornog povjerenstva ovog programa stipendiranja su akademkinje Vida Demarin i Sibila Jelaska, akademici Vladimir Paar i Krešimir Nemec, prof. dr. sc. Helena Jasna Mencer, prof. dr. sc. Ivan Vicković i dr. sc. Katica Biljaković.

Pravilnik natječaja i informacije o načinu prijave možete pronaći ovdje.
Zadnja izmjena: 09-11-2017 @ 15:15