10. Perforacije: Otvoren poziv za umjetnice i umjetnike

Festival Perforacije ove se godine održava po deseti put, u periodu od polovice lipnja od sredine srpnja. Kako je riječ o jubilarnom izdanju festivala koji je uvijek u svom fokusu imao inovacije u formi i sadržaju, ovogodišnji program posvećen je novim suradnjama. Prijave za suradnju otvorene su 22. veljače 2018. godine.

Interdisciplinarni umjetnički oblici, koji potencijalno uključuju i područja neumjetničke ekspertize, omogućuju ispitivanje međusobno udaljenih diskursa. Suradnja između umjetnika/ca različitih područja, ili umjetnika i stručnjakinja van umjetničkih krugova, poput znanstvenika ili inženjerki, za obje uključene strane može predstavljati rizik, ranjivost, izloženost ali istodobno potencijal i novi resurs.

Povodom toga raspisan je javni poziv za umjetnike/ce zainteresirane za razvoj suradnji i istraživanje novih 'teritorija'. Područje koje se pritom istražuje može biti znanstvena disciplina ili umjetničko područje u kojem dotični/a umjetnik/ca nije profiliran/a, može uključivati znanstvene eksperimente ili doslovno geografsko istraživanje nepoznatog – čime mogućnosti time još nisu iscrpljene.

Prihvaćeni prijedlozi ostvaruju produkcijsku podršku (uključujući po potrebi i povezivanje s potrebnim stručnjacima/kinjama) te će potom biti izvedeni u sklopu festivala Perforacije, pri čemu su uz izvedbe u Zagrebu, moguća gostovanja i u Rijeci, Splitu i Dubrovniku.

Poziv ostavlja otvorenim da se prijave novi koncepti za koje je tek potrebno uspostaviti suradnju ili pak već postojeće ideje koji bi se uklapale u ovaj koncept, a za koje do sada nije bilo mogućnosti realizacije.

Zainteresirani/e svoje prijave moraju poslati na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a za sva pitanja, komentare i prijedloge mogu se obratiti na isti mail.
 
Prijava za javni poziv mora sadržavati: Motivacijsko pismo (do 2 kartice teksta) za sudjelovanje u projektu te životopis (može uključivati i linkove na dosadašnje radove).
 
Prijave su otvorene do 22. veljače 2018. godine.
Zadnja izmjena: 08-02-2018 @ 12:37