Volonterski kamp na Učki - očuvanje bioraznolikosti daleko od civilizacije

Od 12. do 24.7.2018. u sklopu projekta Učka 360°, Udruga Biom u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Učka organizira volonterski kamp za obnovu travnjaka. Pridružite se, volontirajte i sudjelujte u borbi za očuvanje bioraznolikosti!

Sudjelovanje na kampu, hrana i voda besplatni su za sve sudionike. Djeca i psi su dobrodošli! Traži se jedino dobra volja, spremnost na rad i suradnju i sudjelovanje u aktivnostima krčenja zaraslih travnjaka i održavanju kampa.

Izložba Tjaše Kalkan "Sunset Beach" u Dubrovniku

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Galerija Flora pozivaju Vas na otvorenje izložbe Sunset Beach Tjaše Kalkan koje će se održati u četvrtak 12. srpnja u Galeriji Flora u 21 sat. Izložba će biti otvorena do 22. srpnja i može se pogledati svaki dan od 17 do 21 sat.

Najavljen program 10. Organa Vida "Uključene, aktivne, svjesne - ženske perspektive danas"

Na međunarodnoj konferenciji za medije održanoj na festivalu fotografije Les Rencontres d'Arles u Francuskoj, predstavljen je izložbeni program jubilarnog 10. Međunarodnog festivala fotografije ORGAN VIDA.

Glavni tjedan otvorenja festivala ove će godine trajati od 10. rujna do 16. rujna 2018. u Zagrebu, a same izložbe na brojnim lokacijama diljem Zagreba ostaju otvorene do kraja rujna 2018.

Trodnevni seminar „I vjernice i građanke“ u Zagrebu i Sarajevu

Nakon uspješna tri seminara „I vjernice i građanke“ koji su provedeni u 2017. i početkom 2018. te zbog velikog interesa koji je iskazan od strane sudionica, Ekumenska inicijativa žena organizira još dva trodnevna seminara, koji će se održati 14.9.2018. – 16.9.2018. u Zagrebu i 12.10.2018. – 14.10.2018. u Sarajevu.

Voditeljice seminara su dr. sc. Jadranka Rebeka Anić, viša znanstvena suradnica, i doc. dr. Zilka Spahić Šiljak.

Ljeto na Motovunu: Filmske preporuke

Od 24. do 28. srpnja Motovunsko brdo ugostit će 21. izdanje Motovun film festivala, malog festivala velikih kapaciteta koji svojom estetskom, tematskom i zemljopisnom raznolikošću slavi umjetničku tvrdoglavost, neukalupljenost te autorice i autore koji su bili i ostali svoji.

One i oni među nama koji su festival posjetili proteklih godina, vjerojatno su Motovun već upisali u svoje planere, no za one koji se još premišljaju oko toga žele li komad ljeta obojati Motovunskim bojama, garantirano se zabavati i potencijalno upoznati nove istomišljenike/ce i zaljubljenike/ce u filmove, pripremile smo pregled najistaknutijih filmskih uradaka koje svakako ne želimo propustiti pogledati.

Yoko Ono poziva žene da sudjeluju u njenom projektu u Beogradu

U okviru 57. Oktobarskog salona, najveće regionalne izložbe suvremene umjetnosti, koja će se u Beogradu pod nazivom 'Čudo kakofonije' održati od 14. rujna do 28. listopada, svoj rad predstavit će i Yoko Ono. U pitanju je dugogodišnji projekt 'Buđenje' (Arising), koji tematizira rodno uvjetovano nasilje, a umjetnica je tom prilikom žene iz Srbije i cijeloga svijeta pozvala da se uključe vlastitim pričama.

Deset sati smaranja: maratonsko čitanje

Četrdeset suvremenih hrvatskih autora u jednodnevnom maratonskom čitanju donosi svoje priče i pjesme u park, razbija glupu floskulu o književnosti kao nečemu dosadnom i vraća je tamo gdje joj je mjesto - među ljude!

Nakon što su prošle godine organizatori s književne tribine Tko čita? i Književne grupe 90+ pokrenuli književno-performerski projekt "Sedam sati smaranja" i ugostili dvadesetak generacijski različitih pjesnika i prozaika koji su naizmjence čitali punih sedam sati, ove godine cijela priča odlazi korak dalje. Tri sata programa više, dvadeset autora više, u prekrasnom i gostoljubivom ambijentu popularnog Art parka, u nedjelju, 8.7. od 11 do 21h, bez stanke i predaha!

Zero waste home: Bea Johnson u Dubrovniku

Svjetski poznata zagovarateljica životnog stila s 'nula otpada' Bea Johnson u Dubrovniku će održati besplatno predavanje o održivim životnim navikama i inspirirati posjetitelje da prigrle život bez otpada. Predavanje u organizaciji Udruge Žmergo održat će se 30. lipnja u 18 sati, u prostoru amfiteatra na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku (Branitelja Dubrovnika 41).

Predavanje je na engleskom jeziku, a za sudjelovanje nije potrebna prethodna najava.

Tribina: Kriminalizacija migracija

Centar za mirovne studije i Inicijativa Dobrodošli pozivaju vas na tribinu 'Kriminalizacija migracija' koja će se održati u srijedu, 4. srpnja u 18 sati u Galeriji Nova, Teslina 7 u Zagrebu.

Na javnoj tribini tematizirat će se kriminalizaciju migracija na granicama Europske unije. Govorit će se o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i na granici Republike Hrvatske i BiH te o normalizaciji nezakonitih vraćanja i diskursa koji izbjeglice predstavlja kao prijetnju.

2. Bijenale industrijske umjetnosti – Na leđima palih divova

Od sredine srpnja do kraja listopada ove godine u istarskim gradovima Labinu, Raši, Vodnjanu, Puli i Rijeci održat će se drugo Bijenale industrijske umjetnosti – Na leđima palih divova (20/7/2018 – 28/10/2018) u suorganizaciji Labin Art Expressa XXI, MMSU Rijeka i Arheološkog muzeja Istre te u sklopu projekta Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020. 

Trodnevno otvorenje 2. Bijenala industrijske umjetnosti počinje 19. srpnja u Vodnjanu, nastavlja se 20. srpnja u Puli, Raši i Labinu i završava 21. srpnja u Rijeci. Obilježit će ga otvorenja izložbi s velikim brojem radova nastalih posebno za bijenale, brojni performansi, projekcije i stručna vodstva.

Zelena akcija pokreće kampanju "Tjedan bez plastike"

Zelena akcija, kao članica svjetskog Break Free From Plastic pokreta, povodom Međunarodnog dana bez plastičnih vrećica (3.7.) organizira "tjedan bez plastike", od 2.7. do 6.7.2018.

U sklopu tjedna održat će se mnoštvo aktivnosti s ciljem edukacije građana_ki o štetnosti jednokratnih plastičnih materijala za okoliš i društvo, s ciljem promocije održivih i dostupnih alternativa te s ciljem utjecanja na nositelje vlasti kako bi unaprijedili legislativu čime bi se smanjila proizvodnja i potrošnja štetnih plastičnih materijala.
Subscribe to this RSS feed