Četvrto izdanje ARTAKT festivala u Zadru

Najavljen je program četvrtog izdanja ARTAKT festivala Teatra VeRRdi koje će se održati od 13. do 15. prosinca u Zadru. ARTAKT / 4 kao zajedničku polazišnu točku uzima Ženinu ruku, onu koju stvara, koja participira u suvremenom umjetničkom kontekstu.

Program će se odvijati u raznim prostorima; izvaninstitucionalnim i institucionalnim. Prvi program u nizu, 13. prosinca, je međunarodno gostovanje prvakinje Narodnog pozorišta u Beogradu Dušanke Glid Stojanović s predstavom Tonya Kushnera “Kod Kuće - Kabul”. Predstava se u Zadru izvodi u 20.30 sati u prostoru Knjigozemska, koji će svojom intimnom atmosferom doprinijeti snažnom utjecaju vrhunske minimalističke igre stanja protagonistice.

Izložba plakata Ženskih studija

Centar za ženske studije već dvadeset tri godine provodi obrazovni program Ženskih studija te svake godine putem plakata novim polaznicama upućuje poziv za sudjelovanje.

Helena Janečić o stripu i izradi stripa u Koprivnici

Kao završetak ovogodišnjih aktivnosti, Vox Feminae Platforma u suradnji s AK Galerijom predstavlja radionicu crtanja stripa pod vodstvom umjetnice Helene Janečić u Koprivnici, 9. prosinca od 15 do 18h u prostoru galerije (Trg Žarka Dolinara, Kampus – stara vojarna).

Polaznici i polaznice radionice upoznat će se s procesom stvaranja stripa: od početne ideje, preko kreiranja likova, pisanja scenarija te konačne realizacije kroz režiranje kadrova i crtanje. Zadaci će biti raznovrsni i prilagođeni početnicima te nije potrebno imati predznanje o stripovima.

Zagreb Pride: Živa biblioteka

Zagreb Pride vas poziva da se povodom Dana ljudskih prava pridružite drugom izdanju 'Žive knjižnice' koje će se održati u petak, 8. prosinca, od 17:00 do 19:00 sati u Konferencijskoj dvorani FFZG-a.

'Živa knjižnica' je događaj kojim se pokušavaju razbiti predrasude prema drugima i drugačijima unutar društva i zajednice. 'Knjige' Zagreb Pride-a su osobe iz marginaliziranih skupina koje su hrabro odlučile podijeliti svoje priče, ulazeći u osobni dijalog i odgovarajući na pitanja 'čitatelja/ica'.

Izložba: Locus Artis – mjesta obrta kao prostori za nove dizajnerske prakse

U srijedu, 6. prosinca s početkom u 19 sati u Galeriji BLOK otvara se izložba Locus Artis – mjesta obrta kao prostori za nove dizajnerske prakse. Radi se o izložbi koja je nastala kao rezultat istoimenog istraživanja koje CIMO - Centar za istraživanje mode i odijevanja provodi kao nastavak projekta Modne mikro-proizvodnje – prostor za nove dizajnerske prakse.

Je li Hrvatska mogla bolje? Politizacija obrazovanja i/ili obrazovanje kao važna javna politika

8.12.2017. / 20:00h / Tribina GOOD inicijative / Kino Europa – dvorana Muller / "Je li Hrvatska mogla bolje? Politizacija obrazovanja i/ili obrazovanje kao važna javna politika?"

Protekle dvije godine smo kroz akcije Hrvatska može bolje! vidjeli kako je obrazovanje područje zajedničkog interesa koje može mobilizirati građanke i građane i potaknuti ih na snažnije protestno sudjelovanje u procesima donošenja odluka.

Hrana (,) za promjenu – poziv na ciklus radionica

Zelena akcija Vas poziva na ciklus radionica „Hrana (,) za promjenu“ koji će započeti 2.12.2017. godine u 12:00 u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb).

Ciklus se sastoji od tri radionice koje će se održati subotom (2.12. 12:00-16:00, 9.12. 11:00-15:00 i 16.12. 12:00-16:00) u prostorima Zelene akcije te Udruge Vestigium (Vrbani, Jarun).

Kome treba poduzeće? Kombinat Borovo, 1988. – 1991.

Izložba "Kome treba poduzeće? Kombinat Borovo, 1988. – 1991." održava se od 4. do 11. prosinca 2017. u NMG@PRAKTIKA — Klub KOCKA (Dom mladih Split, Ulica slobode 28). Otvaranje izložbe je u ponedjeljak, 4. prosinca 2017. u 20 h, a izložbu možete pogledati radnim danom između 20 i 22 h.

Marš za prava životinja

Povodom Međunarodnog dana prava životinja u Zagrebu će se u subotu, 9. prosinca u 11 sati održati Povorka za prava životinja. Mjesto okupljanja je Trg Kralja Tomislava u Zagrebu. Povorku organiziraju Prijatelji životinja i Udruga pobjede

Na Maršu za životinje dobrodošli ste svi vi kojima je stalo do životinja i koji želite dići glas za životinje koje se iskorištavaju i muče u industriji zabave (cirkusi, zoološki vrtovi), proizvodnji odjeće i hrane, testiranjima u laboratorijima… Ako vam je dosta napuštanja kućnih životinja i nehumanih uvjeta u kojima žive, ovo je prilika da se zauzmete za njih. Stanite uz one kojima su oduzeta osnovna prava, pridružite se istomišljenicima/ama i budite dio rastućeg pokreta za nenasilje i pravednost!

Subscribe to this RSS feed