Izlog suvremenog zvuka traži autora/icu ovogodišnjega vizualnog identiteta festivala

Približava nam se šesto izdanje međunarodnoga festivala Izlog suvremenog zvuka koje će se održati od 2. do 5. svibnja 2018. u prostorima Studentskog centra. Organizatori/ce pozivaju studente/ice, mlade umjetnike/ce, grafičke dizajnere/ice te ostale kreativce i kreativke da se priključe festivalskoj ekipi i osmisle ovogodišnji izgled Izloga. Prijave su otvorene do 28. veljače 2018. godine.

Prijava mora sadržavati kratki CV (max. 2 kartice), portfolio radova te prijedlog idejnoga rješenja (skica plakata).

Otvoren natječaj za financiranje mladih feminističkih inicijativa i organizacija

Frida - young feminist fond poziva mlade feminističke organizacije i inicijative da se prijave na natječaj za fleksibilno financiranje koji je otvoren do 8. marta 2018. godine. Frida vjeruje da su mlade feminističke aktivistkinje one koje najbolje znaju što im zapravo treba te kroz ovaj natječaj podržava mlade feminističke inicijative koje vode djevojke, mlade žene i trans* mlade osobe ispod trideset godina.

Na natječaj se mogu priajviti organizacije i inicijative koje se bave:

10. Perforacije: Otvoren poziv za umjetnice i umjetnike

Festival Perforacije ove se godine održava po deseti put, u periodu od polovice lipnja od sredine srpnja. Kako je riječ o jubilarnom izdanju festivala koji je uvijek u svom fokusu imao inovacije u formi i sadržaju, ovogodišnji program posvećen je novim suradnjama. Prijave za suradnju otvorene su 22. veljače 2018. godine.

Interdisciplinarni umjetnički oblici, koji potencijalno uključuju i područja neumjetničke ekspertize, omogućuju ispitivanje međusobno udaljenih diskursa. Suradnja između umjetnika/ca različitih područja, ili umjetnika i stručnjakinja van umjetničkih krugova, poput znanstvenika ili inženjerki, za obje uključene strane može predstavljati rizik, ranjivost, izloženost ali istodobno potencijal i novi resurs.

Poziv za dostavu radova: Reproduktivna pravda za pravednije društvo

"Reproduktivna pravda za pravednije društvo" projekt je kojeg Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter provodi u 2018. godini uz financijsku podršku Rosa Luxemburg Fundacije.

Projekt je nastao kao nastavak aktivnosti PaRitera u domeni borbe za reproduktivna prava s naglaskom na pravo na pobačaj; cilj je projekta započeti razgovor o socijalnoj i reproduktivnoj pravdi u Hrvatskoj. Specifični cilj je okupiti stručnjakinje i stručnjake koji se bave problematikom koja u svojoj suštini spada pod domenu reproduktivne pravde, izdavanje publikacije koja će objediniti različite poglede na pitanja koja su ključna za donošenje odluke o stvaranju obitelji (uključujući homoseksualne obitelji, jednoroditeljske itd.), kao i pisanje dokumenta s preporukama i zahtjevima za Vladu kako bi se moglo uspješno zagovarati promjene za pravo na izbor.

Natječaj za sudjelovanje na izložbi Ja sam...?

Pozivaju se fotografi, vizualni umjetnici, spisatelji i spoken word umjetnici da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi koja će se održati u sklopu festivala "Prvomajski inkubator" od 27.travnja – 15. svibnja 2018.g. u galeriji „Decumanus“ u gradu Krku.

Javni poziv za produkciju umjetničkih radova u zajednici

Inicijativa Građani svom gradu objavljuje Poziv za produkciju umjetničkih radova koji će se pod temom Nevidljive prepreke – vidljivi pomaci ostvariti u suradnji sa zajednicom na području centra Sušaka u Rijeci. Poziv je otvoren do 20.03.2018.

Odabrani radovi će biti izvedeni u periodu od 4. do 11. mjeseca 2018., a zajednički će biti predstavljeni u 11. mjesecu 2018. u sklopu druge edicije festivala Misliti zajednicu.

Politička škola za umjetnike 2018.

Otvorene su prijave za sudjelovanje u programu Političke škole za umjetnike i sve zainteresirane. Namjera ovog tromjesečnog obrazovnog programa jest ponuditi uvid u kritiku političke ekonomije, osnovne teorijske koncepte i historijat kapitalizma te u osnove socijalizma kao njegove alternative, uz poseban naglasak na ulogu i mjesto umjetnosti u njima.

Otvorene prijave na natječaj za najbolje brendirani niskobudžetni događaj u kulturi

U tijeku je natječaj organizacije Superbrands Hrvatska za najbolje brendirani niskobudžetni događaj u kulturi. Podsjećamo, tijekom FUL KULTURNO punkta na Interliberu, Superbrands Hrvatska objavio je natječaj te tako otvorio prijave koje službeno traju do 1. travnja 2018. Za najoriginalniji projekt u kulturi pismenog izražavanja Superbrands Hrvatska dojeljue iznos od 10 000 kuna.

FUL KULTURNO projekt, održan tijekom prošlogodišnjeg Interlibera, iznjedrio je poseban natječaj čija je svrha promocija pisane riječi. Cjelokupni je program nastao pod okriljem stručnog magazina Brend kultura, podržanog od organizacije Superbrands Hrvatska. Natječaj nagrađuje najbolje brendirani niskobudžetni događaj u kulturi, a pritom se odnosi na kulturu pisane riječi. Prijaviti se putem online obrasca mogu: promocije, predstavljanja, festivali, izdvojena događanja – prilike već održanih događaja u kojima postoji otvoren prostor za povećanje aktivnosti brendiranja. Važan je preduvjet pritom budžetni prag do 30.000,00 kuna uložen u organizaciju i provedbu prijavljenog projekta.Nakon izglasavanja stručnog žirija, natječaj će iznjedriti 5 finalista i pobjednika koji zaslužuje statuu FUL KULTURNO i  nagradu od 10.000,00 kuna

Natječaj za 11. HT nagradu za hrvatsku suvremenu umjetnost

MSU i Hrvatski Telekom objavljuju jedanaesti natječaj za dodjelu HT nagrade za hrvatsku suvremenu umjetnost, najveće i jedne od najznačajnijih nagrada za suvremeno vizualno stvaralaštvo u Hrvatskoj. Natječaj je otvoren do 31.1.2018.

Natječaj je poziv za umjetnike koji se bave multimedijskom proizvodnjom slike i zvuka, novim tehnologijama komunikacije te područjem presijecanja umjetnosti i tehnologije. Isto tako, pozivaju se i umjetnici koji pomiču granice tradicionalnih medija u odnosu na vizualne umjetnosti i društvena zbivanja ili pak oni čija djela nastaju sintezom različitih izričaja i tehnika. 

Otvorene prijave za stipendije za diplomske i postdiplomske programe na Central European University

Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni predstavnik Srednjoeuropskog Sveučilišta (CEU) za Hrvatsku, objavljuje natječaj za upis i stipendije na CEU-u za akademsku godinu 2018./19. 

CEU je sveučilište za diplomsko (Master) i poslijediplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike koje se nalazi u Budimpešti. CEU izvodi 49 međunarodno priznatih studijskih programa na engleskom jeziku te omogućuje financijsku potporu za studij većini upisanih studenata.

Poziv na izlaganje: izložba STRAP-TEASE

Lezbična četrt poziva vas da izložite svoj umjetnički rad na grupnoj izložbi u sklopu festivala koji se će održati od 27. siječnja do 3. veljače 2018. u Ljubljani.

Koncept izložbe je STRAP-TEASE, što je kovanica riječi striptiz i strap-on.

Subscribe to this RSS feed