Natječaj za dodjelu stipendije djevojci bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Soroptimist International je dobrotvorna organizacija koja diljem svijeta okuplja žene raznolikih zanimanja, organizirane u mjesne klubove, sa zajedničkim ciljem pomoći ženama i djeci u stjecanju obrazovanja čime im se pruža više mogućnosti za razvijanjem vještina i vlastitih potencijala u svrhu povećanja kvalitete vlastitog života i života zajednice.

Zagrebački ogranak organizacije otvara natječaj za dodjelu financijske potpore u svrhu školovanja djevojci bez odgovarajuće roditeljske skrbi za akademsku godinu 2017./2018. za studij na javnom visokom učilištu tehničkih znanosti, računarstva i informatike.

Javni poziv za predlaganje kandidata za člana i zamjenika člana Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske

Temeljem Odluke o osnivanju Savjeta za mlade i Kriterija za članstvo u Savjetu za mlade Vlade Republike Hrvatske, postupak kandidiranja te način izbora za članove i zamjenike članova Savjeta za mlade iz reda udruga mladih i za mlade, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavljuje Javni poziv za predlaganje kandidata za člana i zamjenika člana Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske iz reda udruga mladih i za mlade.

Poziv na sudjelovanje na seminaru "Rodno osjetljivo novinarstvo i izvještavanje"

Udruga Pariter poziva vas da se prijavite za sudjelovanje na seminaru "Rodno osjetljivo novinarstvo i izvještavanje – promoviranje promjene za rodnu ravnopravnost", koji će se održati od 04.11. do 10.11.2017. u mjestu Štip u Makedoniji.

Seminar je treća i završna aktivnost istoimenog projekta na kojem će sudjelovati osobe iz partnerskih zemalja Srbije, Makedonije, Italije, Bugarske, Češke, Estonije i Hrvatske. Prethodno održane aktivnosti bile su trening u Beogradu i razmjena mladih u Sajanu.

Otvorene prijave na ovogodišnji obrazovni program Centra za ženske studije

Centar za ženske studije poziva zainteresirane da se prijave na ovogodišnji obrazovni program.

Prijava se sastoji od pisanoga životopisa i kraćega pisanog obrazloženja interesa za program (do 1 kartice teksta). Uz osnovne podatke u životopisu, molimo navesti podatke o formalnom i neformalnom obrazovanju, studentskom, profesionalnom statusu/zanimanju te dosadašnje interese iz područja ženskih/rodnih ili feminističkih teorija i praksi.

Prijavite se na radionice PR-a za siromašne i Pisaonicu projekata

Biro radost u rujnu, listopadu i studenom ove godine održava dva ciklusa radionica, od čega je prvi namijenjen svima koji/e žele naučiti osnove pisanja projekata, dok je drugi namijenjen svima koji/e nemaju sredstva za angažiranje PR stručnjaka/inja. Za rane prijave, do 15. rujna, Biro radost polaznicima i polaznicama osigurao je popust.

PR za siromašne’ ciklus je od šest radionica namijenjen udrugama, zadrugama, mikro i malim poduzetnicima te onima koji će to tek postati. PR za siromašne bavi se osnovnim i najaktualnijim elementima komuniciranja s javnošću i marketinga. Kako brendirati proizvod, projekt, udrugu  ili događanje, kreirati novinarima zanimljivu objavu za medije, kada je slati, kako komunicirati s medijima, kojim tonom i stilom pisati sadržaje za web, na koji način voditi društvene mreže, tko su to influenceri i čemu služe, kako osvojiti prostor u medijima te osnove gerilskog marketinga teme su kojima će se edukacije baviti.

Volontiraj na 11. Vox Feminae Festivalu

Želiš biti dio tima 11. Vox Feminae Festivala? Izvrsno! Pripremamo ga punom parom, no da bismo sve stigli/e na vrijeme, trebamo i vašu pomoć.

Forumski, umjetnički i zabavni program Vox Feminae Festivala ove se godine odvija u samom srcu zagrebačke Trešnjevke, gdje je udruga K-zona dobila na petogodišnje korištenje gradski prostor za organizaciju kulturnog i društvenog programa u lokalnoj zajednici.

PHmuseum 2017: Natječaj za fotografkinje

PHmuseum - kurirana platforma posvećena suvremenoj fotografiji - predstavio je novu godišnju stipendiju čiji je cilj podržati žene u fotografiji. PHM 2017 Women Photographers Grant fokusiran je na osnaživanje rada i karijera žena i osoba koje se identificiraju kao žene svih dobi i iz svih zemalja, a koje djeluju u raznolikom polju fotografije.

Osim toga, cilj je olakšati razvoj novih generacija i promovirati priče ispričane iz ženske perspektive, reagirajući na nužnost borbe protiv rodne diskriminacije unutar same industrije.

Natječaj za oblikovanje vizualnih standarda izdavačke djelatnosti ADU-a

Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu raspisuje, a Hrvatsko dizajnersko društvo provodi otvoreni Natječaj za oblikovanje vizualnih standarda izdavačke djelatnosti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu / Identitet biblioteke ADU.

Pozivaju se svi zainteresirani dizajneri/ce, autori/ce ili timovi da sudjeluju u natječaju. Rok za primanje radova je do 13. rujna 2017. u 17h.

Vizualne komunikacije i kulturni marketing za profesionalne umjetnike 2017

U rujnu 2017. u organizaciji HDLU Zagreb održat će se serija strukovnih radionica 'Vizualne komunikacije i kulturni marketing za profesionalne umjetnike 2017' (plakat – strip – ilustracija – karikatura – ručno rađena umjetnička knjiga), uz kreativnu kampanju i završnu izložbu polaznika i polaznica radionica. Prijave se zaprimaju do 5. rujna 2017.

Radionice su besplatne i namijenjene su likovnim umjetnicima/ama, članovima/cama različitih strukovnih udruga, kao i umjetnicima/ama koji/e nisu članovi udruga, ali aktivno djeluju na domaćoj likovnoj sceni, zatim studentima/cama umjetničkih akademija i srodnih fakulteta, te svim onim kreativcima/ama koji/e svoj rad, znanja i vještine žele plasirati na domaćem i stranom tržištu.

Tehnooptimizam / Tehnopesimizam: Otvoren poziv za izložbu mladih autora/ica

Otvoren je natječaj za međunarodnu izložbu mladih autora i autorica koja će se održati na prvom izdanju festivala Plan D, u tematskom okviru 'Tehnooptimizam / Tehnopesimizam'. Natječaj je otvoren do 15. kolovoza. 

Prvo izdanje festivala Plan D održat će se od 27. rujna do 1. listopada 2017. u prostoru napuštenog diskonta iza Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu. Organizator je HDD – Hrvatsko dizajnersko društvo, a prvo izdanje realizirat će se u partnerstvu s Tehničkim muzejem Nikola Tesla.

ZVONA i NARI: Natječaj za najbolju poeziju, kratku prozu i književnu kritiku

ZVONA i NARI, Udruga za proizvodnju kulture iz Ližnjana, objavljuje natječaj za tri ravnopravne nagrade u kategorijama poezija, književna kritika i kratka proza. Natječaj je otvoren od 17. svibnja 2017. godine do 18. veljače 2018. godine svim autoricama/autorima koji pišu na hrvatskom, srpskom, bošnjačkom, crnogorskom jeziku ili na kombinaciji jezika za koju nije potreban prijevod na bilo koji od spomenutih jezika.

Odluku o pobjednicima_ama donijet će uredništvo internetskog časopisa ZiN Daily; imena pobjednica/pobjednika u sve tri kategorije bit će objavljena najkasnije do 1. travnja 2018., a svečana dodjela nagrada održat će se u svibnju 2018. u Ližnjanu u Knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI.

Subscribe to this RSS feed