Otvoren poziv za Prijave na rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude u 2018.

Pogon poziva autore i autorice iz Hrvatske (umjetnici/ce, kustosi/ce, arhitekti/ce, dizajneri/ce i druge) koji na inovativan način kroz svoj praktični, teorijski, istraživački, umjetnički ili interdisciplinarni rad pristupaju urbanoj problematici da se prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude.

Poziv je otvoren do 15. srpnja 2018., a prijave s dokumentacijom primaju se isključivo elektronskom poštom.

Edukacija za buduće voditeljice trudničkih tečajeva

Zanimaju vas trudnoća i porod i svim trudnicama pričate kako to mogu biti lijepa i ispunjavajuća iskustva? Želite promijeniti stavove o trudnoći i porodu u svojoj sredini? Poduzetni ste i želite postati dio nove zajednice edukatorica za trudničke tečajeve u Hrvatskoj i Sloveniji? Čitajte dalje!

U sklopu Erasmus+ projekta, tri udruge iz EU - Roda iz Hrvatske, Indo anai iz Slovenije i Aperio iz Češke pripremaju edukaciju za voditeljice trudničkih tečajeva koje će voditi tečajeve u svojim gradovima i mjestima.

Natječaj za izlaganje u Bazi u 2019.

Kustoski kolektiv BLOK raspisao je natječaj za izlaganje društveno angažiranih umjetničkih radova u galeriji BAZA u 2019. godini. Prijave su otvorene do 6. srpnja 2018. godine. 

 
Natječaj je otvoren umjetnicama, umjetnicima i umjetničkim kolektivima svih generacija i disciplina, a predloženi radovi mogu biti starijeg ili novijeg datuma nastanka. U obzir dolaze radovi koji umjetničkim sredstvima artikuliraju probleme u različitim društvenim sferama, uključujući i sâmo umjetničko polje.

Poziv za sudjelovanje na skupu “Žensko nasljeđe: roba, spektakl ili muzej za sve?”

Centar za ženske studije Zagreb u suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu objavljuje Poziv za sudjelovanje na književno-znanstvenom skupu s međunarodnim sudjelovanjem: ŽENSKO NASLJEĐE: ROBA, SPEKTAKL ILI MUZEJ ZA SVE? koji će se održati u sklopu Dana Marije Jurić Zagorke 23. i 24. studenog 2018. u Zagrebu, u prostorijama Centra za ženske studije/Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke.

Tabor Film Festival traži volontere/ke!

Tabor Film Festival poziva sve zainteresirane volontere da se priključe i sudjeluju u realizaciji ovogodišnjeg izdanja koje će se održati u dvorcu Veliki Tabor od 5. do 8. srpnja. Svi izabrani kandidati pridružit će se velikoj volonterskoj obitelji koja je nastala u protekla dva izdanja. Prilika je to za skupiti dragocjeno iskustvo, upoznati nove ljude i pritom se dobro zabaviti. Prijave traju do 20. lipnja 2018.!

Poziv na natječaj za izlaganje u sklopu sedme godine ciklusa NMG@PRAKTIKA

Udruga Mavena – 36 njezinih čuda poziva umjetnike/ce (s naglaskom na mlađe autore, studente i umjetnike/kustose na početku svoje profesionalne karijere) da se prijave na natječaj za izlaganje u 2019. godini u sklopu ciklusa izložbi i popratnog programa NMG@PRAKTIKA. Rok prijave je 30. lipnja 2018. godine.

Poziv je otvoren za prijavu samostalne i skupne izložbe, akcija, performansa, interdisciplinarnih projekata i kustoskih koncepcija s naglaskom na novomedijske projekte i izložbe koje će biti odabrane kao dio programa NMG@PRAKTIKA u prostorima galerije u sklopu kluba Kocka, Doma mladih ili javnim gradskim prostorima grada Splita u 2019. godini. Također je moguće prijaviti izložbe u formi koncepta/skice za koje je u tom slučaju potrebno specificirati troškovnik za eventualno (su)financiranje produkcije radova.

Otvorene prijave za #DanubeCampaigns za mlade u Budimpešti

DanubeCampaigns poziva mlade koji su zainteresirani za društveno političke probleme poput nacionalizma/rasizma, populizma/zavjere, migracija/manjina i ekologije/održivosti da se prijave za sudjelovanje na Kampu za planiranje kampanja koje će se održati u Budimpešti od 26. do 31. kolovoza. Prijave su otvorene do 24. lipnja.

U sklopu programa polaznicima/ama se nudi:

Otvoren poziv za sudjelovanje na Feminističkoj likovnoj koloniji u Sićevu

Centar za devojke iz Niša objavio je natječaj za sudjelovanje na četvrtoj Feminističkoj likovnoj koloniji koja će biti održana krajem srpnja u Sićevu. Pravo sudjelovanja imaju umjetnice starije od 20 godina iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije i Srbije. Prijave su otvorene do 20. lipnja.

Cilj Feminističke likovne kolonije je da osnaži 12 mladih umjetnica kako bi uključile feminističke teme u svoj rad te da im omogući da zajedno stvaraju i međusobno se povežu, kao i da im osigura javni prostor u kojem će prezentirati svoju umjetnost.

Poziv na sudjelovanje u projektu: Kako žive umjetnice?

Projekt Kako žive umjetnice? želji istražiti kako žive umjetnice u Rijeci i okolici, mogu li od svoga rada živjeti i kako. Projekt nastoji doprinijeti aktualnoj borbi za ženska umjetnička, radnička i reproduktivna prava ali i ostaviti trag u javnom prostoru grada. Jedna od strategija kojima se to želi postići jest i izrada murala posvećenog ženama Rijeke i okolici.

Pozivaju se kulturne radnice i umjetnice, one koje od umjetnosti žive, ali i one koje se umjetnošću bave hobistički, honorarno, tajno, noću, vikendom, kad ostali spavaju, da se pridruže. Prvi sastanak/radionica zainteresiranih održat će se 3.7.2018. od 16 do 20 sati u prostorima Filodrammatice,

Prijave se zaprimaju do 20.6.2018. na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Prijava za nagradu Marina Viculin 2018.

Fotografska udruga Organ Vida osnovala je Nagradu Marina Viculin 2017. godine. Novčana potpora i Nagrada imaju za cilj unapređenje razvoja umjetnika i ohrabrenje njihovu budućem djelovanju.

Nova Nagrada za hrvatske umjetnike_ce za stvaralaštvo u mediju fotografije nosi ime po istaknutoj domaćoj povjesničarki umjetnosti, kustosici i bivšoj ravnateljici Galerije Klovićevi dvori, Marini Viculin, osobi koja je trajno zadužila hrvatsku fotografsku scenu svojim radom na afirmaciji medija i time promijenila pogled na fotografiju u općoj društvenoj percepciji. Nagrada Marina Viculin godišnje se dodjeljuje kao priznanje za rad umjetnika s izvanrednim postignućima u području hrvatske fotografije. Osnovana je kako bi naglasila svoju predanost stvaranju novih umjetničkih djela koja oplemenjuju naše društvo.

Volontiraj na Motovun Film Festivalu 2018!

Na Motovun Film Festivalu gotovo šezdeset volontera svake godine pomaže kako bi se prikazalo stotinu filmova u pet najtoplijih dana srpnja. Organizatori festivala trebaju entuzijazam i energiju, volontere koji imaju strast, fleksibilnost i pouzdanost. I možda dozu ili dvije pozitivnog ludila i adrenalina.

Svakako, prava vrijednost volontiranja na Motovun Film Festivalu su iskustva koja stječete. Ako ste se prepoznali, pridružite se i prijavite se. Spremni ste doći do Motovuna, imate više od 18 godina i voljni ste i dati najbolje od svoje energije i prepustiti se festivalskom ludilu - ispunite PRIJAVNICU!

WAVE - mreža za suzbijanje nasilja nad ženama traži mlade ambasadore/ice

WAVE mreža traži mlade i predane vizionare i vizionarke da se pridruže svojim vršnjacima/kinjama kao ambasadori/ce Step Up! kampanje. Step Up! kampanja je projekt mreže WAVE (Ženska mreža protiv nasilja) pokrenut s ciljem ulaganja dodatnog napora u suzbijanje nasilja prema ženama, podizanja svijesti o tom pitanju te zaštite žena i djevojčica žrtava nasilja. Prijave su otvorene do 21. rujna 2018. godine!

Grupa ambasadora/ica  sastojat će se od 10 mladih ljudi iz država koje sudjeluju u StepUp! kampanji u 2018. godini (Albanija, Bugarska, Cipar, Crna Gora, Estonija, Finska, Gruzija, Hrvatska, Italija, Kosovo, Makedonija, Moldavija, Poljska, Portugal, Slovačka, Španjolska, Srbija i Ukrajina).

Subscribe to this RSS feed