Virginia - naša soba

Projekt ‘Virginia – naša soba’ idejno se nastavlja na rad udruge
Prostor rodne i medijske kulture K–zona na način da bi se uz:

a) kontinuirano medijsko djelovanje na portalu VoxFeminae.net i
b) organizaciju Vox Feminae Festivala

širenje rodne i medijske kulture dodatno manifestiralo u fizičkom prostoru pod nazivom 'Virginia – naša soba', u kojem bi sav sadržaj služio rodno ravnopravnom razvoju lokalne zajednice.

Virginia je zamišljena kao mjesto otvorenog dnevnog boravka – mjesto informiranja, okupljanja, razmjene, edukacije i druženja.

Budući da su dosadašnje aktivnosti udruge obuhvaćale otvaranje i aktivaciju rodno ravnopravnog, javnog i medijski obilježenog prostora, ovaj se projekt nameće kao logičan korak u daljnjoj strukturiranoj i sveobuhvatnoj implementaciji rodne ravnopravnosti u širi društveni i kulturni dijalog.

Cilj Virginie je postajanje središnjim mjestom rodno osviještenog kulturnog života Trešnjevke, a zatim, na temelju stečenog iskustva, donošenje praktičnih smjernica za otvaranje sličnih prostora u drugim zagrebačkim kvartovima i gradovima Republike Hrvatske.

Tijekom 8. Vox Feminae festivala u jesen 2014. community dio programa odvijao se u Trešnjevačkoj kući i on je kroz konkretne primjere oslikavao kakav program smo namijenile za Virginiju - našu sobu na Trešnjevci. (fotogalerija)

Promo video:

Ideja za Virginiju konkretizirala se u pismenom opisu projekta tijekom 2014. koji je dobio pisma potpore Ministarstva kulture, Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova kao i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, te je trenutno (u čini se beskonačnom;/) procesu traženja prostora od Grada Zagreba i RH.

Zadnja izmjena: 24-03-2015 @ 13:15